Review Glentauchers door Jos Omvlee

5 november 2020

“Zoals beloofd; ik heb er wat van gevonden.
Ik volg PerfectDram al een poosje. Ik waag het zelfs me af en toe ongevraagd te bemoeien met de manier waarop ze hun teksten formuleren; als taalpurist (of taalnazi, zo u wilt) was er nog wel eens wat om over te struikelen. Dit is de eerste keer dat ik mijn taal op een botteling van PD loslaat. Ik heb dus wat te bewijzen hier.
Ik heb een aantal “sessies” met deze botteling achter de rug. Sessie is een mooi woord voor op je ooie dooie een borrel drinken en tegelijk een poging te wagen er iets over te mekkeren te vinden. Daarnaast is de poging om te beschrijven wat je proeft een oefening in nederigheid (probeer het maar eens) en voegt het extra plezier toe – mits het om een goede whisky gaat. Deze Glentauchers ís een goede whisky. Hij laat maar weinig gemekker toe.
De geur van vanille, abrikozen, rozijnen en een hintje aardbei belooft veel goeds. Deze Speyside heeft een fikse punch- 58% – maar is desondanks zacht voor neus en tong. Het is een fruitmandje optima forma; de beloofde aardbeien mengen zich met zachte pruimen en perzik; later volgt een klein tropisch hintje met banaan en kokos. Een zeer aangenaam pepertje, wat hars en gezaagd dennenhout zorgen samen voor een licht hartige en behoorlijk lange afdronk, waar ik heel in de verte zowaar ook nog wat rook in bespeur. Serieus goede whisky, dit; het niveau van de kwaliteit overstijgt mijns inziens ruimschoots de prijs. En nee, dat zeg ik niet om de dagwaarde op te fokken, ik heb enkel deze fles gekocht. Maar een tweede fles, ik zou ‘m niet laten staan.”

Abonneer je
op onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en mis nooit een moment met onze spannende nieuwsbrief!
Abonneer je nu om op de hoogte te blijven van alle laatste gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Perfect Dram.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang ons wekelijkse updates!