Perfectdram Blair Athol

Categorie: Single Malt
Distilleerderij: Blair Athol
Gebotteld: 09.03.2021
Aangegeven leeftijd: 11 jaar oud
Vat type: Red Wine Barrique
Aantal flessen: 270
Alcohol: 57.5 % Vol.
Inhoud: 700 ml

Mooie warme koperkleur die uitnodigt om in je glas te verschijnen. De warmte straalt van dit sapje af. Als de "geest" dan uit de fles is, dan is het een vriendelijke geest met een prettig maar venijnig scherp randje. Framboos en vers gemaaid gras in het voorjaar komen in mij op. Een nipje en wat een volle smaak, de wijn heeft echt zijn werk al gedaan, aarbeibavarois met vanillesaus, overgaand in een mooie volle portachtige smaak. Het "venijnige" is weggetrokken en de beloofde warmte komt binnen als een gluhwijn met christmaspudding. Mooi zoet met een bite, ik houd ervan. Wel vraag ik me af of bij langer op het vat, de zoete smaak niet teveel de overhand gaat nemen. De balans is voor mij goed. Toch de proef op de som en wat water.... De neus is stuk vriendelijker, toegankelijker, de verleiding treedt op om een blauwaderige kaas te gaan pakken, of geitenkaas met honing.Toch is de beleving minder dan bij het openen van de sample. Bij het proeven valt me op dat het in mond minder scherp is maar het venijnige blijft aanwezig. Chocolade, rozijnen en zelfs Haagse hopjes komen voorbij, maar ook weer de blauwe kaas. Door het water is het contrast tussen neus en mond in mijn ogen groter geworden , wat de verrassing en de beleving groter maken. Damn i love this dram!! Mijn conclusie: een jaar langer op vat is zeker een optie al twijfel ik of het het karakter ten goede komt, terugbrengen van het alcoholpercentage naar bv 50-52% lijkt mij een betere optie. Desondanks zijn beide opties voor mij een go.
Henri Peters

Ook een review achterlaten? Mail dan naar in**@pe*********.nl

Abonneer je
op onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en mis nooit een moment met onze spannende nieuwsbrief!
Abonneer je nu om op de hoogte te blijven van alle laatste gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Perfect Dram.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang ons wekelijkse updates!