Dumbarton ex bourbon hogshead 2000

Specificaties

Distillery

Dumbarton

Soort Vat

ex bourbon hogshead

Geschatte Botteldatum

2023

Aantal Flessen per Certificaat

Vanaf 2 Fles(sen)

Geschatte Kosten Achteraf

€25 Per Fles

Leeftijd Vat

2000

Beschijving

LET OP 1 certificaat (aantal) = 2 flessen

Aantal flessen per certificaat:  2 flessen
Geschatte kosten achteraf: 20 euro per fles
Soort vat:  hogshead
Leeftijd vat: 21-11-2000
Geschatte botteldatum: 2021
Distilleerderij: Dumbarton

In 1936 kocht de Canadese distilleerder Hiram Walker-Gooderham and Worts de opmerkelijke blender George Ballantine & Sons, waardoor het aanzienlijke voorraden rijpe whisky en een gevestigd merk (Ballantine’s) kreeg, maar geen distilleerderijen. Het had Glenburgie al in 1930 overgenomen en Miltonduff ook in 1936, maar het ontbrak aan een betrouwbare bron van graanwhisky. Het jaar daarop richtte het Hiram Walker (Schotland) op om toezicht te houden op zijn nieuwe Schotse activiteiten, en om een nieuw graan- en moutdistilleerderijcomplex te bouwen op de oude MacMillan-scheepswerf aan de oevers van de rivier de Leven, die als hoofdkwartier van de groep zou dienen.
Toen Dumbarton in 1938 begon met distilleren, was het de grootste continue distilleerderij in Schotland die graanwhisky produceerde. Het was ook de eerste die de suprematie van de Coffey-still uitdaagde door roestvrij-stalen kolommen in Amerikaanse stijl te installeren, gebouwd door Vulcan Copper & Supply Co. uit Cincinnati. De ‘continuous distilling unit’ had de mogelijkheid om zowel drinkbare grain-spirit als neutrale grain-spirit te produceren, maar kon alleen maïs verwerken.

In 1988 werd Hiram Walker verkocht aan Allied Lyons, en zo kwam Dumbarton voor het eerst in Brits eigendom. Drie jaar later legde Allied de Inverleven-distilleerderij stil en in 2002 volgde Dumbarton zelf zijn voorbeeld. De gebouwen zijn sindsdien gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe woningbouw, inclusief de al lang bestaande, iconische rode toren van de site.

Het vat gaat gebotteld worden als 70% van de deelnemers het hiermee eens is. Gedurende het proces worden er op diverse momenten sample flessen uit het vat naar Nederland verstuurd waarna iedere deelnemer de mogelijkheid krijgt om te proeven en mee te beslissen. De kosten van het sample zijn ongeveer 3 euro plus verzendkosten. 

Abonneer je
op onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en mis nooit een moment met onze spannende nieuwsbrief!
Abonneer je nu om op de hoogte te blijven van alle laatste gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Perfect Dram.