Guatemala Darsa rum 2011

Specificaties

Distillery

Darsa distilleerderij Guatemala

Soort Vat

ex bourbon barrel

Geschatte Botteldatum

juni 2025

Aantal Flessen per Certificaat

Vanaf 1 Fles(sen)

Geschatte Kosten Achteraf

€29 Per Fles

Leeftijd Vat

juni 2011

Beschijving

Aantal flessen per certificaat:  vanaf 1 fles van 70 clGeschatte kosten achteraf: 29 euro per flesSoort vat: ex bourbon barrelLeeftijd vat: juni 2011Geschatte botteldatum: juni 2025Distilleerderij: Darsa distilleerderij Guatemala

Het was aan het begin van de 20e eeuw dat Guatemala begon met de commerciële distillatie van zijn rum. Guatemala, ideaal gelegen tussen de Stille en de Atlantische Oceaan, geniet van een ideaal klimaat en vruchtbare vulkanische gronden voor de teelt van het suikerriet dat nodig is voor zijn rum.
Tegenwoordig heeft Guatemala zichzelf gevestigd als een wereldbenchmark vanwege zijn langdurige rijpingsprocessen op grote hoogte, evenals de keuze van hoogwaardige ingrediënten die in zijn rum worden gebruikt. Het land heeft al een aantal prijzen gewonnen voor zijn productiemethoden. De kennis van het land op het gebied van het maken van rum is een unieke kunstvorm, die door de jaren heen zorgvuldig bewaard en verrijkt is.
De Guatemalteekse wetgeving vereist dat alleen vers suikerrietsap uit de eerste suikerrietpersing mag worden gebruikt om rum te maken.
Deze knowhow stelt hen in staat uitzonderlijke, soepele en elegante rum te produceren.
Darsa-distilleerderij is een rumdistilleerderij in Guatemala. Het bedrijf werd in 1948 opgericht door de familie Dardon en is nog steeds eigendom van en wordt beheerd door de familie. De distilleerderij produceert een assortiment rum onder de merknaam Ron Botran. Het productieproces bij Darsa Distillery begint met de selectie van suikerriet van de hoogste kwaliteit. Het suikerriet wordt vervolgens geoogst en het sap wordt geëxtraheerd en gekookt om melasse te creëren. De melasse wordt vervolgens gefermenteerd met behulp van een unieke mix van gisten, waardoor de rum zijn kenmerkende smaak krijgt. Na de gisting wordt de rum gedistilleerd met behulp van een combinatie van kolom- en potstills. De rum wordt vervolgens gerijpt in verschillende eikenhouten vaten, waaronder Amerikaans wit eiken.
Ons vat is een hele fijne Spaanse stijl rum welke na distilleren in 2011 maar liefst 5 jaar lang gerijpt heeft in de gebergten van Guatemala op virgin oak en daarna naar Schotland is gebracht om daar verder te rijpen op een ex-bourbon vat. De rum is nu bijna 13 jaar oud en prachtig gevormd door de combinatie van vaten en tropische en continentale rijping. Wij willen de rum laten bottelen eind juni 2025 op 14 jarige leeftijd.

 

Abonneer je
op onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en mis nooit een moment met onze spannende nieuwsbrief!
Abonneer je nu om op de hoogte te blijven van alle laatste gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Perfect Dram.