Distillery
Soort Vat
Geschatte Botteldatum
Aantal Flessen per Certificaat
Geschatte Kosten Achteraf
Leeftijd Vat
Aantal flessen per certificaat: vanaf 1 fles
Geschatte kosten achteraf: 35 euro per fles
Soort vat: Red Pepper Cask
Leeftijd vat: 13 augustus 2019
Geschatte botteldatum: medio kwartaal 4 2023
Distilleerderij: Brugse whisky company
We hebben ondertussen goed de feestdagen verteerd en kunnen jullie weer verrassen met een nieuwe episode van de Brugse Whisky. Wie dacht dat we na onze “bold choices” van Maple Syrup en Vino Naranja, deze keer gingen kiezen voor iets braafs, komt weer behoorlijk bedrogen uit … we gaan nog een stapje verder deze keer; na zoet en fruitig is het tijd voor eens iets echt pittigs: een Red Pepper vat uit de Verenigde Staten.
We hebben onze hand kunnen leggen op een prachtig vat uit de States (circa 200 liter) waar voorheen Red Pepper Sauce op gerijpt heeft. De exacte naam van de saus is niet bekend maar als je de Amerikanen hun voorliefde kent voor “hot chili sauces” dan kan je je er wel iets bij voorstellen. We hebben de luxe gehad om slechts een deel van het vat over te nemen zodat de aantallen van de verschillende releases min of meer gelijk zijn, we willen immers niet dat veel mensen wanhopig op zoek moeten naar een bepaalde editie omdat die in een veel kleinere batch werd gemaakt.
Na enkele weken in het vat is er al een sample onderweg naar ons die we eerstdaags kunnen gaan proeven. Volgens Thibaut van Brugse Whisky Company blijven de bourbon toetsen van de whisky mooi aanwezig maar komt er een heel aangenaam pittig randje op je tong bij het proeven. Om eerlijk te zijn is dit misschien wel het vat waar we zelf ook het meest naar uitkijken … of zou het toch eerder vat 4 zijn ?
Ons vierde en laatste vat van onze vierdelige reeks is ondertussen gearriveerd in België, en de oorspronkelijke drank ligt er gewoon nog op. We gaan dit vat nog even laten rusten omdat we willen dat de karakteristieken van de drank in kwestie (die we voorlopig nog even geheim houden) er voldoende naar voor zouden in komen. We moeten echt op onze tong bijten om nog geen geheimen prijs te geven maar, geloof ons als we zeggen dat we zullen eindigen met een absolute primeur !
Net zoals bij editie 2, geven we eerst voorrang aan de mensen die editie 1 en/of 2 al hebben aangeschaft. Ondanks de hoge inflatie blijven we toch vasthouden aan onze zelfde prijs die we voor editie 1 en 2 ook al hebben vastgelegd.
De Distillery
Brugge had in de 15de eeuw een heel mooie handelsrelatie met Schotland en voerde veel Schotse wol in. Het was een bloeiende handel en dit bracht Brugge veel rijkdom. Er was een wijk vol Schotse handelaars. In 1467 verbood het Schotse parlement de handel met Vlaanderen en de Schotse kooplieden moesten Brugge verlaten. Anselm Adornes reisde toen naar Schotland, aan het hoofd van een diplomatieke missie, die Brugge vertegenwoordigde. De onderhandelingen met de Schotse koning en het Schotse parlement waren succesvol. Eind 15de eeuw verlieten de Schotse handelaars Brugge en werd er geen whisky meer gedistilleerd tot in 2019… Toen begon Thibaut De Meyer met stoken van spirit en deze te laten rijpen tot whisky.
De Brugse Whisky Company, gekend van de merken Rogia en Ryggia, staat erom bekend om graag eens destillaten uit te brengen waar “een hoek af” is … geen vat is te speciaal om gebruikt te worden voor de maturatie van hun prachtig product.
Na intensief contact met Thibaut De Meyer, samen met zijn vader Peter, de drijvende krachten achter de Brugse Whisky, hebben we een 190L first fill bourbon cask met Brugse Whisky op de kop kunnen tikken. De spirit werd gedistilleerd op 13 augustus 2019 gedistilleerd en mag dus sinds enkele maanden als whisky door het leven gaan. We gaan dit bourbon vat niet direct bottelen maar gaan het splitsen in 4 afzonderlijke finishes die samen in een mooie geschenkbox zullen worden aangeboden voor wie de 4 releases heeft aangekocht.
Onze Brugse whisky Volume 2 Vino Naranja vat werd net zoals onze &e release gevuld met de identieke spirit van de Brugse Whisky Company, namelijk een 3 jaar oude bourbon matured single malt, gedistilleerd in augustus 2019. Het vat werd dus net zoals de eerste release afgevuld op 60.9% alc. We verwachten dat dit vat zal klaar zijn op het einde van volgend jaar of het begin van het jaar erop.
De komende weken en maanden zal er ook meer informatie volgen voor de volumes II, III en IV, waarvan we jullie de details uiteraard nog even gaan onthouden, maar we kunnen jullie al beloven dat het een spectaculaire box zal worden met 4 uitzonderlijke rijpingen.
De flessen die we zullen bottelen zullen allemaal 35cl flesjes zijn. De reden dat we dit doen is veelzijdig. Ten eerste hebben we gemerkt dat de flessen Ryggia en Rogia van de Brugse Whisky Company enorm gegeerd zijn en vaak uitverkopen in enkele minuten. Om zoveel mogelijk van onze trouwe “Perfect Drammers” de gelegenheid te geven om deze uitzonderlijke whisky’s aan te kopen, hebben we beslist om met 35cl flessen te werken en de verkoop voorlopig te limiteren tot 2 flessen per persoon. Daarnaast weten we ook uit ervaring dat een mooie geschenkbox met 4 flessen veel mooier en praktischer oogt met 35cl flessen dan met grotere flessen. Maar het belangrijkste voordeel is dat we op deze manier de aankoopprijs voor een fles (en bij uitbreiding de volledige box) op deze manier heel democratisch kunnen houden … op deze manier kan je gemakkelijk een box kopen voor de verzameling en er tevens een uitdrinken … of je kan ze natuurlijk zoals ons gewoon allemaal uitdrinken .
Blijf op de hoogte en mis nooit een moment met onze spannende nieuwsbrief!
Abonneer je nu om op de hoogte te blijven van alle laatste gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Perfect Dram.