Holyrood 1st fill oloroso hogshead

Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
holyrood-1st-fill-oloroso-hogshead

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Aantal flessen per certificaat:  vanaf 3 flessen
Geschatte kosten achteraf: 20 euro per fles
Soort vat:  hogshead
Leeftijd vat: 2021
Geschatte botteldatum: 2031
Distilleerderij: Holyrood

 

Holyrood uit het stadscentrum van Edinurgh. We hebben een Amerikaans eiken hogshead met first fill oloroso behandeling besteld en deze wordt zo snel mogelijk gevuld met hun Plumace Archer new make spirit. De tasting notes welke daarbij gedeelt worden laten het water al in de mond lopen. (Malty and caramel sweet tones, apple and pear with hints of spice. tropical fruits, citrus and vanilla and cinnamon spice.)

Dit vat komt bij de distillery te liggen en kan dus bezocht worden voor een krabbel op het vat na een rondleiding als cask owner. We mogen het vat 10 jaar laten liggen en worden begeleid door de distillery manager. Bottelen gebeurt dan ook bij de distilleerderij en hoe deze flessen eruit komen te zien is voor ons dan ook nog een verrassing.

Het vat gaat gebotteld worden als 70% van de deelnemers het hiermee eens is. Gedurende het proces worden er op diverse momenten sample flessen uit het vat naar Nederland verstuurd waarna iedere deelnemer de mogelijkheid krijgt om te proeven en mee te beslissen. De kosten van het sample zijn ongeveer 3 euro plus verzendkosten. 

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder